Bijen zijn heel belangrijk in onze voedselketen en daarom is er tegenwoordig veel aandacht voor de ijverige volken. We realiseren het ons soms niet, maar dankzij hun inspanning beschikken wij over veel verschillende voedingsproducten. Ongeveer 30% van onze dagelijkse voedselbehoefte is afhankelijk van bijen. Zonder bijen geen appels, peren of pruimen, geen walnoten of amandelen en geen courgettes en paprika’s. Ook ons dagelijks kopje koffie kunnen we vergeten.

De bijen hebben het moeilijk. Veel wilde bijen verdwijnen, wat een groot probleem is voor de bestuiving van planten en gewassen. Om de bijen te helpen kunnen we planten en bloemen, die bloesem geven, in onze tuinen zetten waaruit de bijen hun voedsel kunnen halen. Dit kan met bloemenzaden die we kunnen kopen in tuincentra. Ook struiken zoals de brem, vlinderstruik, mahonie en de roos zijn belangrijk voor bijen. Minder bekend, maar zeker zo belangrijk zijn de bomen die de bijen van voedsel voorzien!

Voedsel voor bijen

Om de bijen te helpen is het belangrijk om een grote variatie van planten hebben. De bij wil het hele seizoen door vers stuifmeel verzamelen, dus is het belangrijk om het hele seizoen door planten te hebben die bloeien. Een bloeispreiding van het vroege voorjaar tot het late najaar is voor de bij van groot belang.

Fruitbomen voor stuifmeel

Fruitbomen zorgen voor mooie bloesems en heerlijk fruit. Daarnaast zorgen de bomen voor nectar en stuifmeel voor bijen. Denk hierbij aan:

  • Appelbomen, de fruitbomen, maar ook de sierappel geeft veel voedsel.
  • Kersenbomen, vooral de zoete kers geeft veel nectar en stuifmeel.
  • Pruimenbomen, leveren veel nectar en stuifmeel
  • Perenbomen, leveren veel nectar en stuifmeel

Naast de fruitbomen zijn er een paar belangrijke soorten voor bijen in volgorde van bloeitijd; de wilg, esdoorn, paardenkastanje, acacia en de linde. Met het planten van bomen die gewild zijn bij bijen kunnen we bijdragen aan het verbeteren van hun leefomstandigheden en daar ongemerkt zelf van profiteren.

Help de bijen en plant een BabyTree in je tuin!

Baby Tree verpakkingen

De fruitent zit standaard in een mooie doos, welke verschillende informatie over het boompje bevat. De Baby Tree kan op verschillende manieren gepersonaliseerd worden, dus ideaal als relatiegeschenk of give away!

Informeer eens naar de mogelijkheden om jouw merk op dit duurzame geschenk te laten stralen en neem contact op met ons verkoopteam.