FAQ – Veel gestelde vragen

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen neem dan contact met ons op en we beantwoorden graag je vraag!

Waarom een jute tas en geen plastic tas?

Jute is de milieuvriendelijke en duurzame grondstof voor tassen. Dit geheel in tegenstelling van plastic tassen. 80% van al het zwerfafval op aarde bestaat uit plastic en is erg schadelijk voor het milieu. Daarnaast wordt maar 6.8% van het geproduceerde plastic gerecycled, waar blijft de rest van het plastic afval? Het biologisch afbreken van plastic duur meer dan 20 jaar!

Jute is daarentegen een natuurlijk product dat biologisch afbreekbaar is. Een jute tas is dus niet schadelijk voor het milieu. Daarnaast zijn jute tassen ook nog eens duurzamer en sterker.

Hieronder nog een aantal voordelen van jute ten opzichte van plastic tassen:

  • Jute tassen zijn ecologisch.
  • Jute tassen zijn duurzaam.
  • Jute tassen zijn biologisch afbreekbaar in 1-2 jaar.
  • Jute tassen zijn extreem sterk.
  • Jute tassen zijn herbruikbaar en daardoor zeer milieuvriendelijk.
  • Jute tassen zijn trendy en hip!

Zijn jute tassen milieuvriendelijk?

Jute tassen zijn erg milieuvriendelijk omdat jute een natuurlijke grondstof, afkomstig uit de vlasplant is.

Omdat een jute tas een geheel natuurlijk product is, is zowel het produceren als afbreken van jute tassen erg milieuvriendelijk. Het biologisch afbreken van een jute tas betreft zo’n 1 a 2 jaar in tegenstelling tot plastic tassen waarvan het afbreken wel meer dan 20 jaar duurt.

Kan ik mijn eigen ontwerp op een jute tas laten drukken?

Bij Green Earth products is het mogelijk om jouw eigen ontwerp op een jute tas te laten bedrukken.

Wij kunnen jouw jute tas voorzien van jouw slogan, logo of favoriete ontwerp door middel van zeefdruk, transfer of borduring. Speciaal voor het drukken van de jute tassen hebben wij een samenwerkingsverband met een zeer ervaren drukkerij. Door de grote hoeveelheden die wij hier neerleggen, kunnen wij jou ook scherpe prijzen voor het bedrukken afgeven!

Hoe lang gaat jute mee?

Jute is een erg duurzame en krachtige grondstof die bekend staat om een lange levensduur.

Jute tassen worden dankzij de sterke eigenschappen veel hergebruikt in tegenstelling tot bijvoorbeeld plastic en linnen tassen die maar een aantal malen hergebruikt kunnen worden. Daarnaast kun je zelf jouw jute tas zelf ontwerpen en zo trendy maken als je zelf wilt. Een trendy design in combinatie met de krachtige eigenschappen van de jute tassen van Green Earth Products zorgt er voor dat de jute tassen veelvuldig gebruikt zullen worden.

Ontwerpen jullie ook jute zakken voor Sinterklaas?

Jazeker kan Green Earth products jute zakken leveren, voorzien van jouw gewenste bedrukking, dus ook voor Sinterklaas jute zakken ben je bij ons aan het juiste adres.

Je kunt zelfs je persoonlijke voorkeuren qua tekst en beeld aan ons doorgeven zodat wij een persoonlijke Sinterklaas jute zak voor jou kunnen verzorgen. Wij hebben ook mini jute zakken in ons assortiment.

Wat is het grootste verschil tussen de stof linnen en jute?

Jute is opgebouwd uit een krachtige natuurlijke vezel die afkomstig is van de jute plant. De jute wordt tot een krachtige draad geproduceerd en in een sterke structuur geweven. Jute wordt vaak gebruikt voor vloerkleden, kleding en tassen.

Linnen is een natuurlijke vezel die tot een fijne structuur wordt geweven. Linnen is afkomstig van de vlasplant en wordt door de goede eigenschappen in natte toestand veelal gebruikt voor slijtvaste stoffen zoals kleding, woningtextiel en tafellinnen.

Het verschil tussen jute en linnen zit hem in de stevigheid en dichtheid van de verweefde stof. De dichtheid van linnen is dichter fijner terwijl de structuur van jute grover en veel sterker is.

Hoe duurzaam zijn jute tassen?

Jute tassen zijn door de extreem sterke eigenschappen erg duurzaam.

Jute tassen zijn veel sterker en krachtiger ten opzichte van plastic en linnen tassen. Door de sterke eigenschappen van jute zijn de jute tassen erg duurzaam en gaan daarom veel langer mee dan plastic en linnen tassen. Jute tassen worden door de sterke eigenschappen dan ook vaak hergebruikt.

Kunnen jute tassen gewassen worden?

Helaas kunnen jute tassen niet gewassen worden in de wasmachine.

Je kunt de tassen aan de binnenkant wel afnemen met een vochtig doekje, de binnenkant is gelamineerd.

Hoe werkt een offerte aanvragen?

Heb je een mooi model jute tas, juco product, jute geschenkverpakking of ander duurzaam product gevonden op onze site?

Doorloop dan een aantal velden en vraag een offerte op, je kunt ook voor meerdere modellen een offerte opvragen in 1 aanvraag. Handig toch? Wij sturen binnen 24 uur een offerte op maat.

Is een offerte vrijblijvend?

Wij maken met plezier een offerte op maat voor jou. Uiteraard doen wij dit kosteloos en vrijblijvend. Wil je een grote oplage jute tassen of ander product bedrukken? Dan kunnen wij ook een voorstel maken hoe het eindproduct er uit komt te zien.

Wat zijn de prijzen van jute tassen?

De prijzen van de jute tassen van Green Earth Products zijn afhankelijk van het soort tas (model), het door jou gewenste ontwerp en het aantal jute tassen dat je bij ons afneemt.

Voor een gerichte prijsindicatie kun je ten alle tijde contact met ons op nemen door ons te mailen info@greenearthproducts.eu of te bellen naar  088 77 39 339

of te whatsappen op 06 424 55 441.

Hoe snel kan ik mijn bestelling verwachten?

Wij hebben een grote voorraad van onze producten in Nederland.

Per product hebben wij aangegeven wat de geschatte levertijd is. Dit varieert namelijk per product, bedrukt of onbedrukt, is het op voorraad, etc.

Heb je vragen over onze producten?

Wil je een offerte aanvragen of ben je gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw custom made eco give away?

Neem dan contact met ons op per mail info@greenearthproducts.eu of telefonisch 088 77 39 339 of via WhatsApp 06 42 45 54 41.