Samen met onze klant Het Circulaire strand hebben we voor het project De Grondstofjutters een customized jute tas vormgegeven en geproduceerd.

De Hollandse stranden worden steeds schoner: de jute tassen van Circulaire Stranden werden ontwikkeld voor het verzamelen van vuilnis in de Nederlandse kustregio’s. “Jutten” betekent “gestrande goederen vinden” dus de eco-vriendelijke jute tassen hebben een dubbele betekenis, die wordt onderstreept door de opdruk.

Strandbezoekers kunnen de tassen ophalen bij de strandpaviljoens en restaurants, ze kunnen tijdens hun wandeling rommel verzamelen. De beloning voor de terugkeer met een gevulde tas is een kop koffie of soep. De afvalproducten worden vervolgens gebruikt, door de studenten “Toegepaste kunsten” van de Universiteit van Amsterdam, als grondstof voor nieuwe producten zoals parasols en strandstoelen. In september 2015 was er totaal 280 kg afval verzameld. De jute is gesponnen in een gecertificeerde fabriek en de tassen worden geproduceerd door een vestiging in India, welke ook multi-gecertificeerd is. Het gebruikte materiaal is composteerbaar en biologisch afbreekbaar.
Naast de opdruk heeft de tas extra opties zoals de contrasterende kleur van het handvat, de keuze van maten en kleuren. Hierdoor voldoet de jute tas aan alle criteria die nodig zijn voor een duurzame reclame boodschap.