Biologische olijfolie met een verhaal

De extra vierge olijfolie komt van de biologische olijfgaarden van de boeren op Lesbos. De boeren ontvangen een eerlijke prijs voor hun olijfolie. Daardoor kunnen ze blijven investeren in duurzame olijfolie met de unieke smaak van de kolovi-olijf. Daarnaast geef je voor elke verkochte fles een maaltijd aan een vluchtelingengezin met kinderen op Lesbos.

Verkrijgbaar in 250ml en 500ml flessen.

 • Vrijblijvende offerte
 • Gratis proefontwerp
 • Kwaliteit gegarandeerd

Ecologische producten

Eigen voorraad

Snelle levering

Gratis proefdruk

Kwaliteit gegarandeerd

  Productinformatie biologische olijfolie

  Personaliseren:

  • FC hangtag aan het flesje
  • FC etiket op de schenkfles
  • Jute geschenktasje
  • Combinatie van bovengenoemde opties

  • Levertijd vanuit voorraad: onbedrukte flessen met hangetiket 3 dagen, bedrukt 2 weken.
  • MOQ: 20, 12 stuks.
  • Aantal per doos: 20 (250ml), 12 (500ml)
  • Formaat: 5 x 24,5 cm (250ml) en 6,5 x 28,5 cm (500ml)
  • Gewicht: 465 gram en 847 gram
  • SKU: OL250/OL500
  • Prijs: op aanvraag

  Eerlijke olijfolie

  De olijfolie komt rechtstreeks van de boeren van de sociale coöperatie Modousa op Lesbos. Deze boeren maken biologische premium extra vierge olijfolie van de Kolovi-olijf. Door het mediterrane karakter, de mineralen in de grond van Gera, de Kolovi-olijf en de manier van produceren, wordt de bijzonder goede kwaliteit van deze olijfolie bereikt. De geur is fruitig en de kleur prachtig goud.

  De smaak van de olijfolie

  Biologische olijfolie om gerechten mee te bereiden of voor dip, dressing of marinade. De olijfolie heeft een volle, maar milde smaak. Hierdoor smaakt het goed met onder andere salades, pasta’s, vis en (zuurdesem)brood. Ook lekker met stokbrood tijdens de borrel.
  De boeren werken met veel passie en respect voor de natuur en de samenleving: van olijfgaard naar de perser tot aan het bottelen en etiketteren toe. De olijfolie is rijk aan antioxidanten. Na de oogst worden de olijven binnen een paar uur in het dorp koud geperst met moderne apparatuur voor het meest zuivere resultaat. Er vindt geen verhitting plaats. Hierdoor gaat er geen smaak verloren.
  Er zitten geen toevoegingen in de biologische olijfolie, het is 100% pure olijfolie van de Kolovi-olijf. De zuurgraad is onder de 0,8%. En doordat deze olijfolie ook nog eens van de eerste oogst wordt gemaakt, is het een premium extra vierge olijfolie.

  Olijfolie voor het goede doel

  Er is gekozen voor direct trade met de boeren in plaats van het werken met tussenpersonen. Hierdoor kunnen de boeren een eerlijke prijs ontvangen en krijgen zij gegarandeerd een fatsoenlijk inkomen. De olijfolie is biologisch. Dit is arbeidsintensiever en levert minder olijfolie per hectare op dan niet-biologische teelt. De eerlijke prijs voor de boer is hierop gebaseerd.

  Op Lesbos verblijven meer dan 20.000 mannen, vrouwen en kinderen in overvolle vluchtelingenkampen. Deze nieuwkomers steken met de boot de onvoorspelbare zee over vanuit Turkije. De lokale bevolking heeft veel mensen uit het water gered, droge kleren gegeven en eten uitgedeeld. Door de situatie blijven toeristen weg. Doorstroom van nieuwkomers naar het vasteland is er nauwelijks. De lokale bevolking wordt hard getroffen door werkloosheid en een instabiele economie. Met de verkoop van de olijfolie in Nederland wordt de lokale economie gesteund en krijgen bootvluchtelingen (gezinnen met kinderen) een voedzame maaltijd.

  Een vluchtelingengezin nuttigt een heerlijke maaltijd in restaurant Home for all

  Home for All, een sociale liefdadigheidskeuken die de vluchtelingengemeenschap met liefde, waardigheid en respect ondersteunt. ‘Als je kunt helpen, doe het dan gewoon!’

  Olijfhelden is een sociale onderneming en opgericht in 2019. De missie is om door eerlijke handel de olijfboeren op Lesbos en bootvluchtelingen te helpen. Het idee is ontstaan door vrijwilligerswerk in de kampen op Lesbos. Door de biologische olijfolie van de olijfboeren in Nederland te verkopen, worden de olijfboeren en nieuwkomers geholpen.

  Voordelen van elke verkochte fles olijfolie

  • stimulans voor de lokale economie
  • vergroten van de werkgelegenheid
  • er wordt een voedzame maaltijd gegeven aan een vluchteling op Lesbos

  De schenkfles

  De biologische olijfolie wordt geleverd in een chique schenkfles van 250ml en 500 ml. Het donkergroene glas zorgt ervoor dat de kwaliteit van de olijfolie optimaal blijft.

  Het etiket op de fles is het ontwerp van de zoon van één van de boeren van de sociale coöperatie Modousa. Wij willen de boeren graag de erkenning geven die ze verdienen. Daarom werken we met hun label en is alleen het logo van Olijfhelden toegevoegd. Op die manier is herkenbaar dat het product voldoet aan onze principes van een eerlijk product, eerlijke prijs en eerlijke daad.

  Personaliseren olijfolie

  We kunnen een hangtag, welke middels een touwtje om de hals van de fles bevestigd is, personaliseren. Een full colour kaartje om geheel naar eigen wens in te vullen.

  Het etiket op de schenkfles zelf kan ook worden aangepast naar eigen wens. Het logo van Modousa prijkt wel altijd op de voorzijde.

  Wij kunnen ook een duurzame jute geschenkverpakking (met of zonder bedrukking) leveren voor de fles. Een klein transparant jute tasje waarin de olijfolie prachtig uitkomt. Daarmee geef je de olijfolie een extra duurzaam tintje. Bekijk ons complete assortiment geschenkverpakkingen.

  Een combinatie van personalisatiemogelijkheden is natuurlijk ook mogelijk.

  De olijfolie is een prachtig en gezond geschenk voor een brede doelgroep. Op vele momenten in het jaar in te zetten als relatiegeschenk. Als bedankje, eindejaarsgeschenk, kerstpakket of als zomerse give away. Kies eens wat anders dan een fles wijn of champagne! Een fles biologische olijfolie is eerlijk en duurzaam product ter ondersteuning van jouw marketing.

  Informeer eens naar de mogelijkheden voor gepersonaliseerde biologische olijfolie. Bel of mail ons en wij adviseren je graag!

  ✓ Eerlijke handel, eerlijke prijs, (h)eerlijke maaltijd! Met onze biologische extra vierge olijfolie krijgen de olijfboeren op Lesbos een eerlijke prijs en geef je een maaltijd aan vluchtelingen op het eiland!

  ✓✓ Bestel snel biologische olijfolie en verras jouw klanten met een duurzaam product!

  Onze ecologische producten zijn
  te bedrukken met jouw logo

  Natuurproducten

  Jute is een natuurproduct. Jute heeft een lage CO2 en water footprint, jute is biologisch afbreekbaar en is daarom een zeer goed en duurzaam alternatief voor conventioneel katoen, nylon en plastic.

  Lief voor het milieu

  Wees lief voor het milieu! Duurzame jute tassen zijn milieuvriendelijk en zullen keer op keer hergebruikt worden door jouw klanten.

  Idee?

  Unieke vraag of uitdaging? Mooi, daar houden wij van. Wij zijn de beste in het produceren, bedrukken en leveren van jouw (custom made) jute tassen en geschenkverpakkingen.

  Grote voorraad

  Snelle levering. Onze grote voorraden geproduceerde jute tassen zijn opgeslagen in Nederland. Hierdoor kunnen wij snel jouw jute product leveren op ieder gewenst adres.

  Al jaren dé specialist in Nederland op het gebied van ecologische relatiegeschenken.

  Wij leveren duurzame en milieuvriendelijke producten, standaard snel geleverd vanuit voorraad. Green Earth Products is EcoVadis Platina gecertificeerd.

  Naast ons brede assortiment jute tassen bieden we ook Correctbook, Baby Tree en Baby Plant, Fair Trade en vegan lederen geschenken en Waka Waka solar producten aan. Allemaal duurzaam!

  Wij helpen je graag met een vrijblijvende offerte of met een persoonlijk advies.

  Al jaren dé specialist in Nederland op het gebied van ecologische relatiegeschenken.

  Wij leveren duurzame en milieuvriendelijke producten, standaard snel geleverd vanuit voorraad. Green Earth Products is EcoVadis Platina gecertificeerd.

  Naast ons brede assortiment jute tassen bieden we ook Correctbook, Baby Tree en Baby Plant, Fair Trade en vegan lederen geschenken en Waka Waka solar producten aan. Allemaal duurzaam!

  Wij helpen je graag met een vrijblijvende offerte of met een persoonlijk advies.

  Onze jute tassen.

  Een hippe, duurzame jute tas bedrukt met jouw logo zal alle aandacht trekken. Bedrukte tassen zijn het ideale relatiegeschenk omdat ze vaak gebruikt worden. Je bent verantwoord bezig omdat de tassen op een eerlijke wijze geproduceerd worden!

  Wij leveren de jute tassen en wijntassen direct vanuit voorraad in Nederland, daarom kun je rekenen op een zeer snelle levering. Ook kunnen wij samen met jou een custom made tas of ander jute product ontwerpen.

  Eindeloos schrijven voor iedereen met een Correctbook!

  Oneindig uitwisbare en herbruikbare notitieboeken, voor iedereen op deze wereld!

  Een innovatief duurzaam product met een mooi verhaal. Bij aanschaf van een Correctbook geef je een eindeloze schrijfervaring aan kinderen die geen toegang hebben tot schrijfmateriaal. Ondersteun de prachtige missie tegen analfabetisme.

  Wij zijn CO2 neutraal!

  Green Earth Products denkt verder dan CO2-compensatie

   

  183 Wintereiken, goed voor zo’n 800 kg CO2 per boom.

  Met EcoTree steunen wij tegelijk CO2-afvang, biodiversiteitsbehoud en duurzame grondstoffen.

  Zo dragen wij bij aan een duurzame wereld, dat vinden wij belangrijk!

  Wij zijn CO2 neutraal!

  Green Earth Products denkt verder dan CO2-compensatie:

  • 183 Wintereiken, goed voor zo’n 800 kg CO2 per boom.
  • Met EcoTree steunen wij tegelijk CO2-afvang, biodiversiteitsbehoud en duurzame grondstoffen.
  • Zo dragen wij bij aan een duurzame wereld, dat vinden wij belangrijk!
  Baby-tree-groot

  Niet zomaar een fruitboom.

  Verras jouw relaties met een Baby Tree fruitboompakket of Baby Plant. Een duurzaam en educatief product in een doe-het-zelf verpakking. Met wat liefde en zorg kun je deze ‘baby’ opkweken tot een gezonde en producerende fruitboom of fruitplant!

  De verpakking is geheel naar eigen wens te customizen.

  Baby-tree-groot

  Maak impact.

  Met onze producten maak je zowel impact op je klanten en relaties als op het milieu. Ecologische promotionele artikelen worden zeer gewaardeerd door ontvangers.

  Wees bewust en kies ook voor onze eco giveaways!