Onze jute en juco tassen zijn SMETA gecertificeerd en voldoen hiermee aan de duurzaamheidswetgeving.

SMETA is een audit die helpt inzicht te krijgen in de normen op het gebied van arbeid, gezondheid en veiligheid, milieuprestaties en ethiek op de locatie van onze fabrikant.

SMETA-audits (Sedex Member Ethical Trade Audit), een norm die is ontstaan uit het meerpartijenoverleg van de Sedex. SMETA is een norm voor maatschappelijke audits en monitoring. De norm maakt het voor leveranciers eenvoudiger om rapporten te delen en verbeteringen door te voeren in de arbeidsnormen voor de toeleveringsketen.

Sedex is een wereldwijde organisatie die de activiteiten van haar leden in de wereldwijde toeleveringsketen faciliteert. Sedex, dat verantwoordelijke en ethische bedrijfspraktijken en verbeteringsprocessen ontwikkelt in de wereldwijde toeleveringsketen, heeft tot doel de bedrijven in de toeleveringsketen in ethische handel te ontwikkelen. Meer dan 74.000 bedrijven over de hele wereld hebben Sedex gekozen als hun vertrouwde partner om meer sociaal en ecologisch duurzame bedrijven en toeleveringsketens te creëren.