Offerte aanvragen Grown Cressen

Verras jouw relaties met een DIY cressen kweekset met verrassende smaken.
Een duurzaam en voedzaam product in een doe-het-zelf verpakking inclusief biologisch afbreekbare cup, kokos vezel bodemtablet, zaden en instructieflyer.
Met de juiste verzorging kan je met een week al oogsten!

Er is keuze uit 5 cressen; Garden (tuinkers), Daikon (rettich), Rucola, Brocco (rauwe broccoli) en Red Mustard (milde mosterd met tonen van bloemkool).
Echte smaakmakers voor alle gerechten!

Laat de Cressen cup, kweekset of brievenbusenvelop personaliseren! Wij kunnen de cressen personaliseren met jouw logo.
Vraag eens naar de mogelijkheden, wij vertellen je er graag meer over.

Grown Cressen, echte smaakmakers

 • kweek je eigen vitaminebommetjes.
 • mini-kruiden & superfoods in één, onmisbaar in elke keuken
 • vrij van E-nummers
 • vervanging voor peper, zout en andere smaakversterkers
 • alle ingrediënten aanwezig in een Do-It-Yourself verpakking
 • instructieflyer in diverse talen en receptenboekje (tegen meerprijs)
 • in een duurzame biologisch afbreekbare cup te kweken
 • oogst je eigen cressen al na een week!
 • 5 verrassende smaken
 • beschikbaar als losse cup, kweekset met 3 cups en brievenbusenvelop
BroccoCress_Top

Kiemfase

Kweken wordt weer gemakkelijk. Het gaat echter niet volledig automatisch. Een donker en vochtig klimaat is wenselijk voor het ontkiemen van de zaden. Hiervoor is het belangrijk om de deksel de eerste 2 tot 4 dagen* te plaatsen. Neem zo nu en dan een kijkje onder het deksel, hebben de zaden een klein steeltje? Dan kan de deksel er af, zodat de cressen kunnen uitgroeien tot verse en gezonde smaakmakers.

* Het hangt af van het soort cress hoe lang de kiemfase duurt en wanneer de cress geoogst kan worden.

De cressen hoeven de eerste dagen geen water als de deksel op de cup zit. Als je de kokostablet met aarde goed nat hebt gemaakt met 200ml water dan is dit nat genoeg voor de eerste 2-3 dagen. Een donker en vochtig klimaat is wenselijk voor het ontkiemen van de zaden. Als de bodem toch droog aanvoelt is het goed om 2 of 3 keer met een plantenspuit de zaadjes nat te spuiten.

Kweektips

Licht speelt een belangrijke rol tijdens de groei van jouw cressen. Zoek een licht plekje voor de kweekcup. Afgezien daarvan hebben de cressen hun nachtrust nodig, net als in de natuur. Je kunt de cups het beste op een lichte plek in het huis plaatsen, dicht bij het raam. Direct zonlicht is niet per se nodig. De keuken is natuurlijk ook een handige plek, dichtbij de gerechten die jij gaat maken!

Water speelt ook een belangrijke rol. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat het substraat goed nat is voordat je begint met zaaien. Een vochtige grond activeert het kiemproces. Zorg ervoor dat er altijd voldoende water gegeven wordt. Als je de plantjes een beetje extra wilt helpen, besproei ze dan af en toe met een plantenspuit met drinkwater. Cressen hebben altijd dorst!

Temperatuur kan de groei van de cressen sterk beïnvloeden. Dat is de reden waarom de juiste temperatuur gewenst is. Dit is tussen de 18 en 22 graden, wat ongeveer de gemiddelde woonkamer-temperatuur is. Dat is de reden waarom de Grow Cup een open ontwerp heeft.

Voeding In plaats van aarde gebruiken we substraat. Dit substraat bestaat uit kokosnoot vezels voor de Grow Cups. Als voordeel heeft dit materiaal een goed capillair effect en absorbeert en behoudt het dus veel water, en zorgt het ook voor een zeer schone manier van groeien. Bovendien zorgt dit natuurlijke materiaal ook voor voedsel voor de planten, zodat ze ‘groot’ en sterk kunnen worden.

cressen 4 usps
Kweekset 3
RucolaCress_Gezaaid

Oogsten van cressen

Zijn de zaden goed vochtig tijdens de kiemfase en krijgen ze genoeg water en licht nadat het deksel er af is? Dan zijn de cressen na gemiddeld 7 dagen klaar om te oogsten.

 • Garden Cress – 6 dagen
 • Daikon Cress – 6 dagen
 • Rucola Cress – 7 dagen
 • Brocco Cress – 7 dagen
 • Red Mustard Cress – 8 dagen

De cressen zijn op zijn lekkertst na 7 dagen! Ze steken dan zo’n 5 cm boven de rand van de cup uit. Knip of snij ze op hoogte van de rand van het bakje af, de stengeltjes zijn namelijk net zo lekker!

Zie je de eerste dagen wat witte kleine haartjes/dons tussen de zaden? Wees niet bang, dit is geen schimmel. Dit zijn de eerste worteltjes/wortelhaartjes die zich vervolgens de grond in gaan. Na +/- 7 dagen zijn de cressen klaar om te oogsten. Laat je de cressen daarna nog veel langer staan en verwaarlozen zou er wel schimmelvorming kunnen ontstaan.

Na het oogsten groeien er soms nog een paar nieuwe cressen door die in een tweede laag onder de grote cressen groeide. Als het bakje helemaal kaalgeknipt is dan kan de aarde bij het compost afval. De binnenkant van het bakje kan je met een vochtig papiertje even afnemen en met een refill weer nieuwe cressen zaaien.

Varianten en personaliseren Grown Cressen

Cressen zijn verkrijgbaar in 3 varianten verpakking:

 • losse cup
 • kweekset van 3 cups
 • brievenbusenvelop

De losse cup is een fantastische weggever op bijvoorbeeld een beurs, opening, open dag of als aanvulling in een kerstpakket of eindejaarspakket. De kweekset is prachtig als give away in december, voor prospects, klanten en personeel. Of als jubileumgeschenk. En tot slot is de brievenbusenvelop uitermate geschikt als mailingartikel voor jouw doelgroep.

Personalisatiemogelijkheden cressen:

 • De voorzijde van de cup kunnen wij voorzien van een full colour sticker.  Hierop kunnen we jouw logo maar ook een foto en/of tekst drukken.
 • De kweekset bevat 3 cups welke wij kunnen voorzien van jouw logo. Alsmede de omdoos van de kweekset kunnen wij voorzien van een full colour opdruk.
 • De brievenbuspost is te personaliseren middels een sticker.